Eimza

eimza i̇stanbul

Eimza

Özellikle son zamanlarda eimza kavramıyla sıklıkla karşılaşıyoruz. Özellikle internetin yaygınlaşmasına paralel olarak e-imza uygulamasına olan ilgi de her geçen gün itibariyle artış göstermiştir. Tam da bu noktada gayet doğal olarak e-imza uygulamalarına dair çok sayıda yanıtı aranılan sorular da ardı ardına sorulmaktadır. Bu sorular arasından ilki; eimza nedir? Sorusudur! Yine e-imza konusunda yanıtı merak edilen bir diğer soru da eimzanın avantajları nelerdir? Sorusudur! Elbette ki vatandaş e-imza alabilir mi? Tarzındaki soruların sayısında da ciddi oranda bir artış gözlenmektedir. Şayet e-imza almayı düşünüyorsanız mutlaka sıralanan bu soruların yanıtını biliyor olmalısınız! İşte merak edilen tüm bu soruların ayrıntılı yanıtları!

Eimza Nedir?

Sayısal imza olarak da tanımlanan e-imza dijital ortamda veri güvenliğini sağlayan özel olarak geliştirilmiş olan bir doğrulama sistemidir. Günümüz itibariyle e-imza uygulamalarının sıklıkla kullanıldığını rahatlıkla ifade etmek mümkündür. E-imza doğrulama sistemi son zamanlarda pek çok farklı kurum ve kuruluş tarafından kullanılmaktadır. Bundan dolayı da e-imzanın ıslak imzayla aynı hukuki dayanağa sahip olduğunu ifade etmek de mümkündür. Ancak e-imzanın geçerli olmadığı bazı istisnai durumlar da yok değildir. Bu kapsamda;

  • Evlenme
  • Veraset ile intikal durumları
  • Gayrimenkul alım ve satım işleminde 3. Tarafların şahitliğinin bulunması

Gibi durumlarda e-imza kullanılmamaktadır. Bu istisnalar haricinde e-imza sisteminin aynen ıslak imza gibi geçerlilik durumunun mevcut olduğunu ifade etmek de mümkündür. Bu arada unutmamak gerekir ki elektronik imza ile ıslak imza arasındaki en belirgin fark, birinin fiziki ortamda kullanılması diğerinin ise elektronik ortamda kullanılmasıdır. Bunun haricinde her iki imzanın da resmi geçerliliği her zaman mevcuttur. Özellikle son zamanlarda gün geçtikçe yaygınlaşan e-imzanın avantajları nelerdir? İşte yanıtı!

Eimzanın Avantajları Nelerdir?

Günümüz koşullarında e-imza’nın avantajları söz konusu olduğunda karşımıza geniş kapsamlı bir faaliyet alanı çıkar! Bundan dolayı da e-imza uygulamasına olan talep her geçen gün itibariyle artış göstermektedir. Bu noktada e-imzanın avantajları aşağıdaki gibi sıralamaktadır:

  • İş hayatında işlemlerin çok daha seri ve güvenli yapılmasını mümkün kılar
  • Özellikle noter ve kırtasiye gibi giderler azalmakla birlikte verililik de artacaktır
  • Arşivleme maliyetlerini düşürdüğü için e-imza uygulaması tasarruf sağlamaktadır
  • Elektronik ortamda veri güvenliğinin yüksek kalite standartlarında sağlanmasını mümkün kılar

Elbette ki e-imza kullanımı sayesinde işlemlerin çok daha hızlı bir şekilde yapılması mümkün hale gelir. Bu özellikle ticari hayat için son derece avantajlı bir durumdur. Üstelik e-imza sayesinde işlemler hızlı bir şekilde tamamlandığı gibi güvenli bir şekilde de tamamlanmaktadır.

Yine e-imzanın avantajlarından birisi de kırtasiye giderlerinin azaltılmasıdır. Bu da doğrudan evrak işlerine ayrılan bütçenin azalması anlamına gelir. Böylece tasarruf noktasında da eimza etkili bir avantajın adresi konumunda yer alır. Üstelik elektronik imza sayesinde veri güvenliği üst seviyede sağlanmış olur! Peki, vatandaş e-imza alabilir mi? İşte yanıtı!

e-imza

Vatandaş Eimza Alabilir Mi?

Günümüzde hemen herkes pratik bir şekilde e-imza alabilmektedir. Burada dikkat edilecek en temel husus, elektronik imza için gerekli olan belgeleri tam olarak hazırlamaktır. E-imza için şirketler de başvuruda bulunabilmektedir. Ancak şirketlerin şahsına e-imza verilmemektedir. Bunun yerine şirketin yönetim kurulu başkanına e-imza verilebilmektedir. Şirketin yönetim kurulu başkanı da almış olduğu e-imza ile şirketin işlemlerini güvenli bir şekilde yapabilmektedir. Bütün bu bilgiler ışığında günümüz koşullarında eimza uygulamasını profesyonel bir destek alarak, temin etmek akılca bir yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır. Eimza fiyatları konusunda etkili bir araştırma yaptığınızda karşımıza avantajı fırsatlar da çıkacaktır! Böylece pratik bir şekilde eimza temin etmek de mümkün olacaktır!

Yorum Yok

Sorry, the comment form is closed at this time.